psychologie

Eerstelijns psychologische hulp

Steeds meer mensen ervaren psychische moeilijkheden die hun welbevinden negatief beïnvloeden. Als lokaal bestuur kan je je dienstverlening uitbreiden en versterken zodat ook deze kwetsbare groep de ondersteuning kan krijgen die ze nodig heeft.

Onze Eerstelijnspsychologische hulp (ELP) wil geestelijke gezondheidszorg laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk maken. Hierbij werken erkende klinisch psychologen nauw samen met de sociale dienst van het OCMW, waardoor cliënten sneller hun weg kunnen vinden naar de juiste hulpverlening.

Wat houdt ELP in?

Cliënten die geconfronteerd worden met kwetsbaarheden of moeilijkheden vinden een veilige plek waar ze in vertrouwen kunnen praten over hun worstelingen. Ze krijgen kortdurende en oplossingsgerichte interventies aangeboden. Bovendien zijn de eerste acht sessies toegankelijk aan een lager tarief dankzij aansluiting bij de ELP-conventie. Hierdoor neemt de financiële druk voor lokale besturen af bij het bieden van ondersteuning aan mensen op een kwetsbaar moment in hun leven.

Voordelen van ELP

Onze dienst Eerstelijnspsychologische hulp zet in op een gerichte ondersteuning van de sociale dienst van het OCMW en een sterke samenwerking. Dit levert heel wat voordelen op:

  • een verhoogde zelfredzaamheid en autonomie van cliënten
  • het bieden van een veilige plek waar mensen in vertrouwen hun problemen kunnen delen
  • een generalistisch aanbod voor een breed scala aan klachten

De dienst ELP wordt voorzien in de OCMW’s van de gemeenten: Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Herne, Kampenhout, Kapelle-Op-Den-Bos, Kraainem, Lennik, Linkebeek, Londerzeel, Pepingen, Roosdaal, Steenokkerzeel, Ternat en Wemmel.

Cliënten van deze OCMW’s kunnen gratis terecht bij onze psychologen.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek hoe een samenwerking met de Eerstelijnspsychologische hulp in je gemeente kan helpen zorgen voor een veerkrachtige en gezonde gemeenschap!